Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

retesek.jpg

Házi rétes recept (Ebből a mennyiségből 12 db rövid rétes lesz, ami szétvágva kb. 60-70 szelet mini rétesnek felel meg). Elkészítettük, finom lett.

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
30 dkg rétesliszt
10 dkg margarin
pici só
2 tojás
2 kis doboz tejföl (vagy nagyobb doboz tejfölből 6 púpozott evőkanállal)
1 kiskanál ecet

Belső kenéshez:

5 dkg liszt
10 dkg margarin

Tetejére:

5 dkg olvasztott margarin
2 ek. tejföl

Elkészítés:

A finomlisztet megszitáljuk, a többi hozzávalókat lisztezett felületen összedolgozzuk, nem túl kemény, de nem is túl lágy tésztát kell kapnunk. Amilyen vékonyra csak lehet négyzet alakúra kisodorjuk
nyújtófával.

Az 5 dkg lisztet kikeverjük 10 dkg margarinnal (a margarint mikróban folyósra melegítjük és a lisztet apránként adjuk hozzá, igy nem lesz csomós) majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát: a kezünkkel kenjük rá a tésztára a masszát, igy gyorsabban és egyenletesebben tudjuk elkenni.
A kenéssel belülről kifelé haladjunk, azzal is nyújtjuk a tésztát amikor megkenjük.

A hosszanti szélétöl feltekerjük mint a beiglit és hütöbe tesszük kb. fél órára, de ha most nincs időnk sütni, akkor több órára is a hütőben hagyhatjuk, akár másnapig hogy megdermedjen a margarin.

A 3 nagy tekercset 3-3 részre vágjuk és hütőbe tesszük, majd 1-1 kisebb rudat 4 felé vágunk, ugy lesz 12 db rövidebb rétesrud, amit egyenként vékony lappá nyújtjuk. A szélére tesszük a tölteléket és rátekerjük a tésztát.
Sütöpapirral bélelt tepsibe tesszük.Tetejét olvasztott margarinos tejfellel
megkenjük.

A sütöt felmelegitjük, az első 4 kis almás tekercset 35 perc alatt, a második 4 mákos és diós tekercset 30 perc alatt aranysárgára sütjük.

Almás töltelék: 1 kg. savanykás alma, 6 ek. cukor, kevés zsemlemorzsa a süti aljára Ebből 4 hosszú tekercs rétes lett.

Az almát lereszelem, megpárolom, összekeverem 6 ek. cukorral,
hogy csak kellemesen édes legyen. Zsemlemorzsát szórok a tésztára, utána teszem rá az almás tölteléket.

Mákos töltelék :12 dkg darált mák,8 dkg porcukor, 5 ek. tej 
A darált mákhoz 5 evőkanál tejet teszek, belekeverem a porcukrot.

Diós töltelék: 12 dkg dió, 8 dkg porcukor, 5 evőkanál tej. A diót cukorral, 5 ek. tejjel összekeverem és kész. 2 hosszú tekercs rétes lett belőle.

Figyelem!

Ha normál méretü nagyobb rétest akarunk készíteni, akkor abroszon nyújtsuk ki a rétestésztát és először tegyük bele a tölteléket, majd az abrosz két csücskét megfogva és az abroszt emelgetve óvatosan tekerjük fel a rétest, de kézzel ne nyúljunk hozzá, ne próbáljuk tekerni, mert elszakad a vékony tészta! 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 161
Tegnapi: 137
Heti: 777
Havi: 3 009
Össz.: 160 568

Látogatottság növelés
Oldal: Rétesek: almás, mákos, diós
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2024 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »