Fanta narancs négyszögletes torta
Hozzávalók:
8 db tojás
8 ek. rétesliszt
8 ek. kristálycukor
1/2 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek. kristálycukor
400 ml tej
5 dkg margarin
Tetejére:
400 ml fanta narancs üdítő
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek. kristálycukor
Torta oldalára:
10 dkg margarin
5 dkg porcukor
Díszítés:
250 ml /egy doboz/ Hulala tejszínhab
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot és a szódabikarbónát, a fehérjéből kemény habot verünk. Ezt a felvert habot és a réteslisztet kanalanként hozzáadjuk a tojás sárgájához és óvatosan összekeverjük, majd tepsibe tesszük és 30 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez megfőzzük a vaníliás pudingport a tejjel, amikor összesürüsödik, akkor hozzáadjuk a cukrot és hideg vízbe állítjuk a lábast. Addig keverjük a pudingot, amig ki nem hül, majd hozzáadjuk a felkockázott margarint és símára keverjük, majd hütőbe tesszük kb. fél órára. Amikor a torta kihült, akkor kettévágjuk, rákenjük a tetejére a pudingot és a torta másik felét ráborítjuk. A torta síma alsó része legyen felül. A torta oldalára kenjük a margarin és a porcukor keverékét.
A torta tetejére fanta naranccsal megfőzött vaníliás puding kerül. Ezt ugyanúgy készítjük mint a fenti pudingot, csak tej helyett fanta narancs kerül a pudingporba. Amikor besürüsödött, akkor ezt is hideg vízbe tesszük a lábassal együtt és kevergetjük, amig ki nem hül, majd kb. fél órára a hütőbe kerül hogy még jobban besürüsödjön. Amikor már sürübb, de még kenhető, akkor tesszük kanalanként a torta tetejére és egy nagy késsel elsímitjuk a masszát. Először a torta tetejét, majd a torta oldalát símítjuk el, igy szép egyenletes lesz.
A díszitéshez a Hulala tejszínt felverjük kemény habnak. Amikor félig felvertük, akkor adjuk hozzá a habfixálót és tovább verjük, amig meg nem szilárdul a hab. Ekkor habzsákba töltjük és csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta tetejét, sarkait és alját. Újra hütőbe kerül a torta néhány órára, utána szeletelhető.