Csokis hercegnő torta
Hozzávalók:
10 kicsi tojás
10 ek. rétesliszt
10 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
2 cs. csokis pudingpor
750 ml tej
15 dkg margarin
6 ek. kristálycukor
Díszítés:
fél tábla étcsoki (5 dkg)
2 doboz Hulala tejszínhab
2 cs. habfixáló
pár csepp piros ételfesték
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a szódabikarbónát és jól összekeverjük, majd lassan adagoljuk hozzá a réteslisztet és a kemény habot, majd óvatosan összekeverjük a masszát és tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Amikor kihült a piskóta torta, akkor két egyenlő részre vágjuk és megtöltjük az előzőleg megfőzött és kihütött csokis pudinggal. A tetejét és oldalát is bevonjuk vele, majd a Hulala habtejszínt kemény habbá verjük, két részre osztjuk. Az egyik részébe pár csepp piros ételfestéket teszünk és
jól összekavarjuk, a másik részét fehéren hagyjuk. A fehér tejszínhab egy részével bevonjuk a torta tetejét és oldalát, a másik megmaradt fehér- és rózsaszín tejszínhabot habzsákokba töltjük, majd csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta tetején levő koronát - vegyesen fehérrel és rózsaszínnel
a szív belseje rózsaszín lesz, a torta teteje fehér, az oldalán rózsaszín minták lesznek és a kerete pedig rózsaszín lesz.
Az étcsokit felolvasztjuk, nejlonzacskóba tesszük, kisebb lyukat vágunk rajta és a sütőpapír alá tett mintát megrajzoljuk (itt egy korona, szív, felirat, és szám lett). Várunk, amig megdermed a csoki, utána felrakjuk a torta tetejére a csoki díszeket: a betüket, számokat egyenként tesszük fel, a koronát, szivet, papírral együtt óvatosan rátesszük a torta tetejére, kissé belesímitjuk a tortába, majd óvatosan lehúzzuk róla a papírt.