Epres rezgő korongok
Hozzávalók:
1 doboz tejföl 20 %-os
3 ek. kristálycukor
2 tasak zselatinpor
15 dkg földieper
250 ml víz + 8 ek. víz
250 ml eperszörp
Elkészítés:
A földiepret lecsummázom, megmosom, feldarabolom és a muffin sütő aljára teszem. Ezután elkészítem a zselatinos folyadékot: 4 ek. hideg vízben feloldom a zselatinport, majd fokozatosan hozzáöntöm a 250 ml vizet és a 250 ml eperszörpöt. Folyamatosan kevergetve felmelegítem a folyadékot, majd lehűtöm és leszedem a tetejéről a habot, utána a muffin tálkákba öntöm az eper tetejére. Kb. 1,5-2 óra hosszára hütőbe teszem.
A másik réteghez 4 ek. hideg vízzel feloldom a zselatinport, felöntöm 250 ml vízzel, felmelegítem, majd a tejfölt összekeverem a 3 ek. cukorral és a felmelegített 250 ml zselatinos vízet hozzáöntöm. Hülésig kevergetem a tejfölös masszát, majd ráöntöm a már megszilárdult eperszörpös vizes folyadékra. Ismét hütőbe teszem kb. 2-3 óra hosszára, ezután egy percre meleg vízbe tesszem a muffinsütő tálkákat, utána ráborítok egy tálcát
a tálkák tetejére, hirtelen megfordítom a muffinsütőt és kiöntöm a kerek rezgős sütiket. Óvatosan kell kiönteni nehogy összetörjön a süti.