Csokis habos torta
Hozzávalók:
2x4 tojás
2x4 ek. kristálycukor
2x1 tk. szódabikarbóna
2x4 ek. rétesliszt
Töltelék:
2 tasak csokis pudingpor
750 ml tej
6 ek. cukor
15 dkg Ráma margarin
Tetejére és oldalára:
2 kis doboz Hulala tejszínhab
2 csomag habfixáló
kevés piros és kék ételfesték
Rózsaszín cukorgyöngyök
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a szódabikarbónát. A fehérjét felverjük habnak. Ezután óvatosan, kanalanként hozzákeverjük a lisztet és a habot a tojásos masszához, majd két kerek lapot sütünk. A sütési idő 2x25 perc lassú tűzön. Ezután hagyjuk kihülni a tortát.
A csoki pudingot a tejjel megfőzzük, majd hozzákeverjük a 6 ek. kristálycukrot és hagyjuk kihülni. Amikor kihült, akkor hozzáadjuk a margarint, összeturmixoljuk, majd hütőbe tesszük kb. fél órára, utána megtöltjük vele a tortát.
A tejszínt egyenként felverjük habnak 1-1 csomag habfixálóval, majd kevés piros és kék ételfestékkel színezzük az egyik doboz tartalmát, a másik doboz tejszínhabot fehéren hagyjuk és nyomózsákba tesszük, csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta tetejét és oldalát, majd hütőbe tesszük kb. fél órára, utána fogyasztható.