Fondantból bárány, nyuszi készítése
1. Nyuszi készítése:
A fondant masszát összegyúrjuk, fejet, 2 db fület, törzset, 2 db kezet, 2 db lábat formázunk belőlük és a nyuszi arcát, tehát összesen 8 db fondant formából áll össze a nyuszi.
Egy kisebb adag masszát piros ételfestékkel megszínezünk, jól belegyúrjuk a fondantba. Időnként fagyasztóba tesszük a részben kész nyuszi testet, mert a fondant gyorsan megpuhul, és akkor már nem lehet formázni, de a fagyasztóban újra szilárddá válik a fondant, és akkor megint lehet folytatni a formázást. A fej részén kijelöljük a szemek helyét, a száj helyét hurkapálcával berajzoljuk, az arc közepére két kis golyót teszünk, melyeken kis lyukakat
ejtünk azok fölé középre tesszük az orrát, 2 db kis fogat teszünk a szájába, és egy kevés rózsaszín fondant masszát, a szemhez borsot vagy mazsolát teszünk. A nyuszi füleinek belsejét rózsaszin fondanttal díszítjük. és a lábainál a talpakat is rózsaszín fondanttal díszítjük. A nyuszi nyakába
piros csokornyakkendőt teszünk, a két kis keze egy hatalmas tojást ölel át, melyet összegyúrtam piros és fehér fondant masszából.
Összeállítása a nyuszinak: hurkapálcát nyomunk a nyuszi testébe ugy hogy a feje is ráférjen, tehát elég hosszúnak kell lennie. A füleket is hurkapálcával rögzítjük a fejhez, a lábakhoz viszont elég egy kevés víz és rögzülnek a testhez, a karját is fogpiszkálóval rögzítjük.
Szobahőmérsékleten egy-két nap alatt megszilárdul a fondant nyuszi, tehát ha tortára akarjuk tenni, akkor napokkal előbb meg kell csinálni a fondant nyuszit.
2. Nyuszi készítése:
Hasonlóan készül mint a fent leírtak, némi eltéréssel: A két fül közé kis piros virágot teszünk, melynek a közepe fehér. Ennél a nyuszinál van egy piros talpazat is, ezen áll a nyuszi és egy kisebb piros tojást fog a kezében.
A talpazaton 3 db fehér virág van piros középpel.
3. Bárány készítése:
Összegyúrjuk a fehér fondant masszát és elkészítjük a fejét és a törzsét, valamint két lábat is készítettem mert ez egy fekvő bárány lett. A szájat és az orrot hurkapálcával megrajzoljuk, belevéssük a masszába és kis barna ételfestékkel megszinezzük.
A szemeket hurkapálcával kijelöljük, helyére borsot vagy mazsolát teszünk. A göndör szőrzetet kétféle módon lehet elérni: az egyszerübb hogy ollóval bevagdossuk a törzset és a fej egy részét, vagy kis golyókat formázunk és azt tesszük a bárány testére.
A lábakat úgy készítjük, hogy egy kisebb adag masszát összegyúrunk, kisodorjuk mint a kalácsot, 4 db egyforma részre vágjuk és hurkapálcával a bárány törzséhez illesztjük, a bárány fejét is hurkapálcával illesztjük oda és a két fülét oldalt tesszük, azt fogpiszkálóval illesztjük a fejhez. A fül belsejét kis rózsaszín masszával díszítjük, a bárány nyakába kis piros szalagot
vagy csengőt teszünk. Szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni, utána lehet vele díszíteni a tortát.