Fondant bevonatú tortácskák
Hozzávalók:
4 tojás
4 ek. rétesliszt
1 kk. szódabikarbóna
4 ek. kristálycukor
Töltelék:
15 dkg Ráma margarin
10 dkg porcukor
1 ek. kakaópor
1-2 csepp piros, zöld ételfesték
3 db kerek kinyújtott fondant
Elkészítés:
A tojások sárgáját a kristálycukorral összekeverem, a fehérjét pedig kemény habbá verem. A lisztbe belekeverem a szódabikarbónát, majd lassan hozzáadagolom a tojássárgáját és a habot vigyázva hogy össze ne törjön. Ezeket kis tortaformába öntöm és megsütöm a tortácskákat kb. 15 perc alatt. Amikor kihülnek a tortácskák akkor megkenem kakaós
vajkrémes töltelékkel a közepüket, tetejüket és oldalukat az előzőleg kettévágott sütiknek. Ezután egy-egy fehér fondant darabbal bevonom az egész tortát, majd a közepébe egy általam megformázott rózsát és levelet teszek, a szélét és az alját piros fondant szalaggal bevonom.