Díszes kakaós piskóta tekercs
Hozzávalók:
5 tojás
5 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
5 ek. rétesliszt
1 ek. kakaópor
3 teáskanál olaj
Töltelék:
1 cs. vaníliás pudingpor
400 ml tej
3 ek. kristálycukor
5 dkg margarin
Díszítés:
1 tojásfehérje
3 dkg cukor
3 dkg margarin
4 dkg liszt
Elkészítés:
Először a díszitést készítjük el: a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd
hozzáadjuk a tojásfehérjét, lisztet, és ezeket szintén jól összekeverjük.
Ezután habzsákba tesszük a masszát, közepes méretű lyukat vágunk a zsákon és szabad kézzel mintát rajzolunk a sütőpapírra, majd kb. negyed órára hütőbe tesszük a masszát. Amig dermed a massza, addig elkészítjük a piskóta tekercset az alábbi módon.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot, szódabikarbónát.
A fehérjét kemény habbá verjük és kanalanként hozzáadjuk a sárgájához a rétesliszttel együtt. Kivesszük a hütőből a tepsit a díszített sütőpapírral és ezekre a díszekre ráöntjük a piskóta masszát. Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd megfordítjuk a tésztát és még melegen feltekerjük úgy hogy a díszítés kívül essen, majd kitámasztjuk a tésztát és megvárjuk amíg kihül.