Vanília pudingos piskóta torta
Hozzávalók:
2x4 tojás
2x4 ek. kristálycukor
2x1 kk. szódabikarbóna
2x4 ek. rétesliszt
Töltelék:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 ek. kristálycukor
800 ml tej
15 dkg Ráma margarin
pár csepp piros ételfesték
Díszítés:
10 dkg étcsoki
5 dkg margarin
4 dkg fehér csoki
Elkészítés:
Először 4 tojást választunk szét, a sárgájához keverjük a 4 ek. kristálycukrot és az 1 kiskanál szódabikarbónát és villával jól felverjük. A 4 tojásfehérjéből habot verünk, majd a 4 ek. réteslisztet és a habot lassan hozzáadagoljuk a sárgájához, majd óvatosan összekeverjük és kerek formába tesszük.
Utána a másik kerek tortaformát is ugyanigy készítjük el. A kerek forma alá sütőpapírt vágunk. Az első kerek tortalap 30 perc alatt megsül, a második is 30 perc alatt sül meg.
A megsült tortalapokat kihűtjük, a pudingot 3 felé osztjuk, majd a két tortalap közé tesszük a pudingos töltelék 2/3-ad részét, melyet előzőleg pár perc alatt megfőzünk majd kihűtjük, beletesszük a margarint, az ételfestéket és robotgéppel felverjük. (a pudingporba tesszük a tejet, főzzük, majd amikor besűrűsödött akkor beletesszük a 6 ek. kristálycukrot). Hütőbe tesszük a tortát, amig elkészül a gőz felett felolvasztott fehér csoki és étcsoki. A fehér csokit olvasztás után nejlonzacskóba tesszük, közepes lyukat vágunk rajta. A barna csokit a margarinnal gőz felett felolvasztjuk és azonnal a torta tetejére öntjük, késsel óvatosan eligazítjuk, majd a fehér csokival spirált rajzolunk, melyet fogpiszkálóval befelé húzunk és máris kész. A torta oldalát és tetejét körben a megmaradt pudinggal díszítjük, melyet nejlon zacskóba teszünk, a végébe csillagcsöves kinyomót rakunk, igy szép lesz a díszítés.