Szív alakú grízes torta
Hozzávalók:
5 db tojás
5 ek. kristálycukor
5 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
900 ml tej
8 ek. búzadara (gríz)
8 ek. kristálycukor
5 dkg margarin
Tetejére:
10 dkg olvasztott étcsoki
5 dkg margarin
5 dkg fehér csoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot, szódabikarbónát, majd óvatosan a kemény habot és kanalanként a réteslisztet is hozzáadjuk, majd szíves tepsibe töltjük a masszát és előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, majd hülni hagyjuk.
Megfőzzük a tölteléket: a tejet megmelegítjük, majd hozzáadjuk a grízt és lassú tűzön megfőzzük, besürítjük és még forrón cukrot teszünk bele. Amikor langyosra hül, akkor a margarint is hozzákeverjük és hagyjuk teljesen kihülni kavargatás közben. Én kb. egy órára a hütőbe is betettem. Amikor teljesen kihült, akkor kettévágtam a kihült piskóta tortát és beleadagoltam a tölteléket, majd rátettem a torta tetejét, megkentem a torta oldalát
és tetejét is a tejbegrízzel.
Először a fehér csokit olvasztottam meg és nejlon zacskóba tettem, utána az étcsokit gőz felett megolvasztottam a margarinnal és ráöntöttem a torta tetejére, a fehér csokival mintákat rajzoltam rá és hütőbe tettem. Kb. egy óra múlva megdermed és szeletelhető.