Piskóta tekercs csokis pudingkrémmel
Hozzávalók:
6 db tojás
6 ek. kristálycukor
6 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
1 tasak csokipuding por
400 ml tej
3 ek. kristálycukor
7,5 dkg Ráma margarin
Tetejére díszítésnek:
1 tojás fehérje
4 dkg finomliszt
3 dkg porcukor
3 dkg Ráma margarin
Díszek elkészítése:
Először elkészítjük a díszeket: a lisztet, tojásfehérjét, porcukrot, olvasztott margarint jól összekeverjük, majd 4 tálba külön rakjuk őket és az egyik tálba zöld, a másikba piros, a harmadikba fekete (kék zöld lila szín keveréke) a negyedik tálba nem teszünk ételszinezéket. Ezeket a masszákat 4 különböző nejlon zacskóba tesszük, pici lyukat vágunk rajtuk és egy sablon rajzot
teszünk a sütőpapír alá, és egy világosabb, átlátszóbb színü sütőpapíron megrajzoljuk a Mikulás és fenyőfa mintákat különböző színekkel, ezután néhány percre hütőbe tesszük hogy megszilárduljon, majd ezután elkészítjük a piskóta tésztát.
Csokis pudingkrém elkészítése:
Egy kisebb lábasba szórjuk a pudingport, kimérjük hozzá a tejet, a pudingporhoz először egy kisebb mennyiségü tejet öntünk, jól összekeverjük, majd a többi tejet is hozzáöntjük és sürüre főzzük.
Ezután még forrón hozzáadjuk a cukrot, majd hideg vízbe tesszük a lábast, kihütjük a pudingot és utána hozzákeverjük a Ráma margarint, majd robotgéppel is felturbózzuk néhány perc alatt, utána hütőbe tesszük kb. fél órára.
Piskóta tészta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához keverjük a cukrot és a szóbabikarbónát, majd a fehérje habját lassan adagoljuk, kanalanként adjuk hozzá a réteslisztet is.
Ezután ráöntjük ezt a masszát az előzőleg megrajzolt Mikulás és fenyőfa mintákra, melyek már a tepsiben vannak, majd előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt megsütjük. A sütés után azonnal levesszük
róla (még forrón) a sütőpapírt, két tálca segítségével átfordítjuk a piskótát hogy a minta legyen felül, és a tálca alá teszünk egy másik sütőpapírt, melynek segítségével feltekerjük óvatosan a piskótát, és két pohárral kitámasztjuk a piskóta tekercset, majd hagyjuk kihülni. Amikor kihült akkor
óvatosan kezdjük kitekerni, de nem teljesen tekerjük szét és beletesszük a csokipuding krémet, ezután ismét feltekerjük és a hütőbe tesszük.