
Ludas Márton napi csokis torta készítése
Piskóta hozzávalók:
2x4 ek. rétesliszt
2x4 tojás
2x4 ek. kristálycukor
2x1/2 tk. szódabikarbóna
Csoki krémhez hozzávalók:
2 cs. csokis pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
15 dkg Ráma margarin
Tetejére, oldalára:
250 ml (egy kisebb doboz) Hulala tejszín
1 cs. habfixáló
Kb. 1 tk. zöld ételfesték
Piskóta elkészítés:
Először a két kerek alakú piskóta lapot megsütjük a kisebb tortasütőben: a tojásokat kettéválasztjuk, a tojás sárgájához hozzákeverjük a cukrot és a szódabikarbónát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a tojás sárgájához és a réteslisztet is kanalanként hozzáadjuk, majd a masszát kerek sütőbe tesszük és 2x30 perc alatt megsütjük a tortalapokat, majd hagyjuk kihülni.
Amig hülnek a tortalapok addíg megfőzzük a krémet:
A csokis pudingport a tejjel összekeverjük, megfőzzük, majd amikor besürüsödött, akkor beletesszük a cukrot, hideg vízzel langyosra hütjük, beletesszük a margarint, majd turmixgéppel is összekeverjük.
Díszítő habtejszín készítése:
Egy nagyobb doboz Hulala tejszínt kemény habbá verünk robotgéppel (először csak kicsit verjük vele a habot, utána beletesszük az egy csomag habfixálót, utána verjük kemény habbá), majd a felvert telszínhabot 2 részre osztjuk: az egyikbe zöld ételfestéket teszünk, a másikat fehéren hagyunk. Ezeket habzsákba tesszük külön-külön, a zöldet kisebb lyukú, kerek kinyomóval, a fehéret pedig csillagcsöves kinyomóval használjuk.
Ludas torta díszítése:
Először rátesszük a torta tetejére az előzőleg általam elkészített fehér ludat, majd ezt a ludat zöld tejszínhabbal először körbe díszítjük, majd rátesszük a két piros előzőleg elkészített fondant rózsát is, utána az egész torta tetejét zöld tejszínhabbal bedíszítjük, majd fehér tejszínhabbal díszítjük körbe a torta tetejét, ezután a torta alját díszítjük meg zöld tejszínhabbal.