Oroszlánfejes torta
Hozzávalók:
2x4 tojás
2x4 ek. kristálycukor
2x1 kk. szódabikarbóna
2x4 ek. rétesliszt
Töltelék:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 ek. kristálycukor
800 ml tej
10 dkg margarin
Díszítés:
10 dkg fehér csoki
5 dkg étcsoki
1 kisebb doboz Hulala tejszínhab
1/2 tk. kakaópor
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
Először 4 tojást választunk szét, a sárgájához keverjük a 4 ek. kristálycukrot és az 1 kiskanál szódabikarbónát és villával jól felverjük. A 4 tojásfehérjéből habot verünk, majd a 4 ek. réteslisztet és a habot lassan hozzáadagoljuk a sárgájához, majd óvatosan összekeverjük és kerek formába tesszük. Utána a másik kerek tortaformát is ugyanigy készítjük el. A kerek forma alá sütőpapírt vágunk. Az első kerek tortalap 30 perc alatt megsül, a második 25 perc alatt sül meg. A megsült tortalapokat kihűtjük, majd a két tortalap közé, valamint a torta oldalára tesszük a pudingos tölteléket, melyet előzőleg pár perc alatt megfőzünk majd kihűtünk. A puding porba tesszük a tejet, főzzük, majd amikor besűrűsödött akkor beletesszük a 6 ek. kristálycukrot
és langyosra hütjük, utána keverjük hozzá a margarint. Ezután a tortabevonó fehér csokit gőz felett felolvasztjuk és rátesszük a torta tetejére, hütőbe
tesszük és megvárjuk amig megdermed rajta. Ezután az étcsokit olvasztjuk fel és megrajzoljuk az oroszlán fejét a torta tetején. Ezt követően felverjük a tejszínhabot, kevés kakaóport adunk hozzá, habzsákba tesszük, és csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta tetejét és oldalát.