Házi csokis jégkrém fagyi készítése
Jégkrém fagyi hozzávalók:
2 dl tej
2 tojássárgája
3 ek. porcukor
10 dkg tejcsokoládé
1 ek. holland kakaópor
2 dl habtejszín
Bevonó:
10 dkg étcsoki
5 dkg Ráma margarin
Most nem vontam be csokival a jégkrémet.
1. A fagylaltalaphoz a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet: akkor jó, amikor a fakanál hátát már bevonja, és ha végighúzzuk az ujjunkat a fakanál hátán, határozottan megmarad a nyoma. Nem szabad túlmelegíteni, akkor ugyanis rántotta lesz a végeredmény.
2. Egy tálba előkészítjük az apróra vágott tejcsokoládét és a kakaóport. Erre ráöntjük a forró tojásos krémet, és kézi habverő segítségével egyneművé keverjük. Végül hozzáadjuk a laza habbá felvert tejszínt
is és az egészet összekeverjük. A fagylaltalapot teljesen kihűtjük.
3. A kihűlt fagylalt alapot poharakba, jégkrém készítő kis dobozkákba adagoljuk olyan módon, hogy először a keverőtálból a csőrös mérőpohárba merjük kanállal a masszát és onnan beleöntjük a kis jégkrémes dobozkákba. Erre azért van szükség, hogy ne legyenek levegősek a jégkrémek. Ezután a mélyhűtőben kifagyasztjuk. 2,5 óra alatt teljesen megfagy és lehet fogyasztani.
4. Óvatosan egy-két másodpercig melegvízbe állítjuk a jégkrémes dobozkákat, igy ki tudjuk venni belőlük a fagyit és gőz felett, 5 dkg margarinnal olvasztott 10 dkg csokit habzsákba vagy nejlon zacskóba öntjük, közepes vagy nagyobb lyukat vágunk rajta és nagyon gyorsan a jégkrémeket bevonjuk a csokival.
Ugy is csinálhatjuk, hogy egy magasabb pohárba öntjük az olvasztott csokit és a poharat kicsit megdöntve belemártjuk a jégkrém fagyikat.
Azonnal megdermed rajtuk a csoki, és utána rögtön tegyük vissza a fagyasztóba.