Diós kocka
Hozzávalók a tésztához:
10 tojás
10 ek. kristálycukor
10 ek. rétesliszt
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg darált dió
Töltelék:
csoki pudingpor
3 ek. kristálycukor
1/2 liter tej
Teteje:
egy tábla csoki
5 dkg vaj
4 ek. porcukor
250 mg. Hulala tejszínhab (egy kis doboz)
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a 10 ek. kristálycukrot és a szódabikarbónát és a diót. Ezeket jól összekeverjük, majd felverjük a habot. Amikor már kemény, akkor kanalanként hozzáadagoljuk a tojássárgájához a liszttel együtt. Óvatosan keverjük nehogy a hab összetörjön. Az előzőleg sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, majd a már korábban begyújtott sütőbe tesszük. 45 percig sütjük.
A töltelékhez megfőzzük a csoki pudingport a tejjel, majd amikor már megfőtt beletesszük a cukrot és jól összekeverjük, kihűtjük és rákenjük az előzőleg már kihült tortalapra.
A csokit kockákra törjük, beletesszük a vajat és a porcukrot, megolvasztjuk gőz felett. Amikor már kellően folyékony és fényes akkor rákenjük az előzőleg kockára vágott sütire. Ezután várunk hogy a csoki megszilárduljon, majd a cukrászati habba fixálót teszünk, felverjük jó keményre, utána habzsákba tesszük és a sütik tetejére nyomjuk.