Vanília pudingos piskóta torta (22 cm-es tortasütővel)
Hozzávalók:
2x4 tojás
2x4 ek. rétesliszt
2x1/2 tk. szódabikarbóna
2x4 ek. kristálycukor
Töltelék:
2 cs. vanília pudingpor
15 dkg Ráma margarin
6 ek. kristálycukor
800 ml tej
Díszítés:
2 doboz Hulala tejszínhab
2 cs. habfixáló
1 ek. lila ételfesték
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot és a szódabikarbónát, a fehérjét kemény habbá verjük és kanalanként óvatosan adagoljuk a tojás sárgájához, a réteslisztet szintén kanalanként adagoljuk és óvatosan összekeverjük a masszát és szív alakú sütőformába öntjük, melyet
előzőleg sütőpapírral kibélelünk. 2 db kerek tortalapot készitünk, 25-25 perc alatt készre sütjük.
A töltelékhez kimérjük a tejet, egy kevés tejet összekeverünk pudingporral, majd a többi tejet is hozzáöntjük és sürüre főzzük, cukorral ízesítjük és jól összekeverjük. Hideg vízbe állítjuk a lábast és folyamatosan keverjük a krémet nehogy bebőrösödjön. Amikor már langyosra hült a krém, akkor
hozzákeverjük az előzőleg kb. fél órával a hütőből kivett és összedarabolt margarint is és hütőbe tesszük a krémet kb. fél órára, majd a kihült tortalapokat kettévágjuk, a torta tetejét és oldalát bekenjük a krémmel.
Először az egyik tejszínt készítjük el: picit verjük a tejszínt majd habfixálót keverünk hozzá, utána kemény habbá verjük a habfixálóval együtt. Ezután a másik tejszínt is kemény habbá verjük a fenti módszerrel és hozzákeverünk egy kis lila ételfestéket is. Ezután habzsákba tesszük a tejszínhabot és csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta tetejét és oldalát.