Csoki bevonatú keksztorta sütés nélkül
Hozzávalók az alaphoz:
42 db háztartási keksz (200 g-s csomag)
Krém hozzávalók:
800 ml tej
2 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg margarin
6 ek. kristálycukor
Díszítéshez:
10 dkg étcsoki
5 dkg Ráma margarin
Elkészítés:
Legelőször megfőzzük a krémet. Két adag pudinghoz a tejet kimérjük, a pudingport egy nagyobb lábasba tesszük és először egy kis tejjel összekeverjük, majd a többi tejet is hozzáöntjük és kisebb lángon
megfőzzük. Amikor besürüsödött, akkor levesszük a tüzről és 6 ek. kristálycukrot is hozzákeverünk a még forró pudinghoz. Hideg vízben lehütjük a krémet és utána hozzáadjuk apránként az előzőleg szétdarabolt és összedolgozott margarint és ezzel is jól összekeverjük, majd turmixgéppel egy-két perc alatt fellazítjuk a krémet, majd hütőbe tesszük a krémet kb. fél órára. Ezt követően a kekszeket egy nagyobb tálcára kirakjuk. A tálca aljára alufóliát teszünk.
Két réteg keksz lesz, pudingkrémet rakunk a kekszek tetejére, jobbról, balról felhajtjuk a kekszeket és a kekszek közepére is halmozunk egy csomó pudingkrémet, majd a krém tetejét is befedjük néhány keksszel, ezután a torta külsejét is bevonjuk teljesen a pudingkrémmel.
Ezt követően egy éjszakára hütőbe tesszük a keksztortát.
Amig a hütőben van a torta, addíg felolvasztjuk a csokit gőz felett a margarinnal majd ráöntjük a torta tetejére és késsel elsímitjuk. Ismét hütőbe tesszük kb. fél órára majd utána lehet szeletelni.