Karácsonyi linzer sütik
hozzávalók:
50 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
1 csipet só
1 db tojás sárgája (+ 1 db a kenéshez)
25 dkg Ráma margarin
3 ek. tejföl 20 %-os
1 kávéskanál szódabikarbóna
15 dkg sárgabaracklekvár (a megsült tészták megtöltéséhez)
5 dkg porcukor (töltés után a megsült tészta tetejére)
15 dkg nutella
csokidísz hozzávalók:
10 dkg tortabevonó csoki(egy tábla)
5 dkg ráma margarin
Díszítés:
Kockákra törjük a csokit és gőz felett felolvasztjuk a ráma margarinnal együtt.
Nejlon zacskóba tesszük a hígított csokit, kis lyukat vágunk rajta és igy
díszítjük a sütik tetejét, oldalát.
elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk
2-3 mm vastagra. Utána folpackba csomagoljuk, fél órát hűtőben pihentetjük, majd kiszaggatjuk a virágos sütiket. Én tojással megkentem
a lyukas korongokat. Előmelegített sütőben 200 C fokon kb. 15-20 percig sütjük. Amikor kihült a linzer süti, akkor baracklekvárral megkenjük az egész korongokat, s a lyukas korongokat pedig egyesével rárakosgatjuk a lekváros korongokra. Utána porcukorral megszórjuk. A fenyőfa, csillag, szív alakú sütiket olvasztott csokival díszítettem és nutellát tettem közéjük, ezzel ragasztottam össze.