Csokis vaníliás piskóta torta
Hozzávalók:
9 db tojás
9 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
9 ek. kristálycukor
Töltelék:
2 cs. csokis pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
20 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
Tetejére:
1 doboz Hulala tejszín
1 tasak habfixáló
1 tk. kakaópor
10 dkg étcsoki
5 dkg margarin
5 dkg fehér csoki
Elkészítés:
Piskóta sütése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, a szódabikarbónát és jól elkeverjük, fehéredésig. Közben a fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a sárgájához keverjük, 1-1 ek. rétesliszt kíséretében. Ezután előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Vaníliás krém készítése:
A krémhez a pudingot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd felöntjük a többi tejjel és sűrűre főzzük. Amikor megfőtt, akkor beletesszük a cukrot és vaníliás cukrot. Amikor langyosra hült a puding, akkor beledolgozzuk a szoba hőmérsékletű margarint amit előtte kihabosítunk.
Hütőbe tesszük egy órára. Ezután két részre osztjuk a krémet, és rákenjük a kettévágott tortalap egyikére, a másikkal befedjük. A torta tetejére és oldalára is krém kerül, melyet késsel elegyengetünk.
A torta oldalára dísz készítése:
Gőz felett megolvasztunk 10 dkg étcsokit gőz felett, nejlon zacskóba tesszük, kisebb lyukat vágunk rajta és díszítő elemeket rajzolunk egy sütőpapírra. Gyorsan kell dolgoznunk, mert a csoki hamar megdermed. Amikor megrajzoltuk a mintát, akkor megvárjuk, amig megdermed
a csoki, utána óvatosan levesszük a sütőpapírról és rátesszük a csoki oldalára, amelyet már előzőleg habbal díszítettünk.
Torta tetejére:
10 dkg étcsokit és 5 dkg margarint gőz felett megolvasztunk, gyorsan ráöntjük a torta tetejére, majd a fehér csokiból gyorsan díszeket készítünk az étcsoki tetején és fogpiszkálóval mintázzuk. Ezután hütőbe tesszük.
Tejszínhab a torta tetejére, oldalára:
1 kis doboz habtejszínbe teszünk egy csomag habfixálót, egy teáskanálnyi kakaóport kemény habbá verjük, habzsákba tesszük, csillagcsöves kinyomóval a torta tetejére és oldalára díszeket nyomunk.