Csokipudingos piskóta tekercs
Hozzávalók:
6 db tojás
6 ek. kristálycukor
6 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
2 cs. csokis pudingpor
750 ml tej
6 ek. kristálycukor
15 dkg margarin
Tetejére:
2,5 dkg étcsoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot, szódabikarbónát, majd a habot óvatosan beleforgatjuk a sárgájába és egyenként adagoljuk hozzá a réteslisztet. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 30 perc alatt megsütjük előmelegített sütőben.
Amikor kisült a tészta, akkor még melegen sütőpapírra feltekerjük és hagyjuk kihülni. Elkészítjük a tölteléket: a tejjel megfőzzük a pudingport, cukorral ízesítjük, kihütjük, majd a margarinnal összeturmixoljuk és hütőbe tesszük kb. fél órára a krémet.
Amikor teljesen kihült a torta, akkor óvatosan kitekerjük a tésztát és kanállal beleadagoljuk a krémet, majd ismét feltekerjük és a külsejét is bekenjük krémmel, villával díszítjük.
Egy darab étcsokit gőz felett megolvasztunk, nejlonzacskóba öntjük, kis lyukat vágunk rajta és virág mintákat rajzolunk. Amikor megdermednek a virágminták, akkor a tekercs tetejére tesszük és újra hütőbe kerül a torta kb. fél órára, ezután fogyasztható.