Gumisüti Jaffa és szamóca szörppel
Hozzávalók:
2 nagy doboz 20 %-os tejföl
6 ek. porcukor
1/2 liter víz
2,5 dl Jaffa szörp
2,5 dl Szamóca szörp
3 csomag zselatinpor
Elkészítés:
Első réteg: A Jaffa szörphöz 2,5 dl vizet adunk és összekeverjük, 1 csomag zselatinport meleg vízben feloldunk és hozzákeverjük a szörpöt, majd tepsibe öntjük és hütőbe tesszük dermedésig.
Második réteg: A 2 doboz tejfölhöz 6 ek. porcukrot keverünk, majd feloldjuk meleg vízben a második tasak zselatinport és összekeverjük a tejföllel és a tepsibe öntjük az első megdermedt rétegre és ismét hütőbe tesszük dermedésig.
Harmadik réteg: A szamóca szörphöz 2,5 dl vizet hozzákeverünk és a harmadik csomag zselatinport feloldjuk meleg vízben és a szörpöt hozzákeverjük, tepsibe öntjük a megdermedt második réteg tetejére és hütőbe tesszük szintén dermedésig. Ez kb. 1-1,5 órát vesz igénybe.
Ezután kivesszük a sütit 1 percre meleg vízbe tesszük a tepsit és kiborítjuk egy tálcára a gumisütit, majd felszeleteljük.
Elkészítési idő: 60 perc
Mennyiség: 15 db gumisüti
Költség: kb. 1200 Ft