Húsvéti linzer kosárkák
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
1 csipet só
1 db tojás sárgája (+ 1 db a kenéshez)
25 dkg Ráma margarin
3 ek. tejföl 20 %-os
1 kávéskanál szódabikarbóna
15 dkg sárgabaracklekvár (a megsült tészták megtöltéséhez)
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk
2-3 mm vastagra. Utána folpackba csomagoljuk, fél órát hűtőben pihentetjük, utána egy nagy virágos kiszúróval dolgozunk ebből lesznek a kosárkák, ugy hogy a virág mintákat a muffin formákba nyomkodjuk, villával megdíszítjük az oldalukat. Én megkentem a sütik oldalát tojás sárgájával + 1 evőkanál tejjel. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Amikor kihült a linzer süti, akkor baracklekvárral megtöltjük a kosárkák belsejét.