I
Csíkos sütemény (almás, mákos)
A tésztához:
3 db tojás
22 dkg cukor
1/2 dl étolaj
1 nagy pohár 20 %-os tejföl
30 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
6 ek darált mák
2 db alma
A krémhez:
800 ml tej
2 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg margarin
6 ek. kristálycukor
A díszítéshez:
1 tábla étcsokoládé
5 dkg margarin
1 tábla fehér csoki
A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, a tejfölt és a szódabikarbónával vegyített lisztet. A tésztát 2 részre osztjuk, az egyikbe
mákot, a másikba a reszelt almát tesszük.
A masszát külön - külön egy nagy tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben,
kb 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez kb. 1 dl tejben simára keverjük a pudingport, a maradék tejet hozzáöntjük a pudinghoz és addíg főzzük, amig be nem sürüsödik. Ezután hozzákeverjük a 6 kanál cukrot. Ha a krém kihűlt kihabosítjuk a margarinnal.
A tésztalapokat betöltjük a krémmel, és a tészta oldalát is. A tetejére étcsoki mázt teszünk felolvasztva a csokit, és a szintén felolvasztott fehér csokit habzsákba tesszük és hosszú csíkokat rajzolunk vele a barna csoki tetejére, majd fogpiszkálóval a fehér csokit alsó felső húzással elegyengetjük, igy lesz a minta. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap hosszúkás szeletekre vágjuk.