Pizza készítése (Nagy téglalap alaku tepsire való)
Hozzávalók:
300 g liszt
150 ml langyos-meleg víz
3 evőkanál olaj
1 tasak szárított élesztő 7g
1 csapott evőkanál só (2 csapott teáskanál)
1 teáskanál cukor
Feltét a pizzába:
2 nagy doboz tejföl (330g ), 1 gerezd zúzott fokhagyma, fél teáskanál só,
2 szelet sonka felkockázva, 10 dkg szalonna felkockázva, 30 szelet vékony kolbász, 1 újhagyma feldarabolva, kb. 20 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A sót, lisztet, egy mély tálba tesszük, a tetejére egy kis mélyedésbe szórjuk cukrot, a porélesztőt. Erre öntjük a meleg vizet és az olajat is hozzátesszük. Az egészet összegyúrjuk, kicsit dagasztjuk és legalább 1/2 órát kelni hagyjuk meleg helyen.
Ezután sütőpapírt teszünk a tepsibe, feltekerjük a nyujtófára a tésztát és beletesszük, eligazítjuk. A széleket hagyjuk magasabbra is hagyhatjuk, bár ez itt nem fontos - a sütő középső részétől kifelé haladva igazgassuk a tésztát, akkor magasabb lesz a széle. Villával megszurkáljuk. Ezután beletesszük a pizza tésztába a feltéteket: sonkát, kolbászt, szalonnát, fokhagymát, újhagymát, melyet előzőleg beleforgattunk a tejfölös masszába, a tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és már mehet is a sütőbe. 40 perc alatt megsült a pizza.