Málna torta készítése
Hozzávalók a tortához:
2x4 tojás
2x4 ek. kristálycukor
2x1 kk. szódabikarbóna
2x4 ek. rétesliszt
A töltelék hozzávalói:
15 dkg margarin
15 dkg + 3 ek. cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
25 dkg málna
Díszítés:
10 dkg tortabevonó étcsoki
5 dkg Ráma Margarin
5 dkg fehér csoki
2 kisebb doboz Hulala tejszínhab
pár csepp rózsaszín ételfesték
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
Először begyújtjuk a sütőt, utána a 4 tojást szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a 4 ek. kristálycukrot és az 1 kiskanál szódabikarbónát és villával jól felverjük. A 4 tojásfehérjéből habot verünk, majd a 4 ek. réteslisztet és a habot lassan hozzáadagoljuk a sárgájához, majd óvatosan összekeverjük és kerek formába tesszük. Utána a másik kerek tortaformát is ugyanigy készítjük el. A kerek forma alá sütőpapírt vágunk. A kerek tortalap 30 perc alatt megsül.
A málnakrémhez a margarint a 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral alaposan
kikeverjük, és félretesszük. A pudingport a 3 evőkanál cukorral, a tejjel
sűrűre főzzük, és kicsit lehűtjük. Egy félmaréknyi málnát szűrőn a pudingba passzírozzuk, és a félretett krémmel összedolgozzuk. A kész krémet a kitekert tésztára kenjük. A maradék málnaszemeket a krémbe nyomkodjuk, és ismét feltekerjük a piskótát. Hideg helyre tesszük,
utána megkenjük vele a kihült tortalapokat, hütőbe tesszük, majd fél óra múlva díszitjük.
A díszítéshez az étcsokit gőz felett felolvasztjuk a margarinnal, majd a tortára
öntjük, késsel eligazítjuk. Ezután a fehér csokit olvasztjuk fel és habzsákba tesszük, ezután díszítjük spirálosan fogpiszkálóval a tortát. Ezt követően a tejszínhabot felverjük és először az oldalát díszítjük fehérrel, majd pár csepp rózsaszín ételfestéket teszünk a második doboz tejszínhabba és habzsákba téve csillagcsővel díszítjük a tetejét.