Rezgős málnás kocka
Hozzávalók:
3 nagy doboz 20 %-os tejföl
3x3 ek. porcukor
4 tasak zselatinpor
20 dkg málna
pár csepp piros ételfesték
250 ml málnaszörp
250 ml meleg víz
Elkészítés:
Egy kisebb tepsit készítettem elő. Az első réteghez egy nagy doboz tejfölt bontottam fel, 3 evőkanál porcukrot kevertem bele, majd 1 tasak zselatinport 2 dl meleg vízzel elkevertem és egy picit a gázon megmelegítettem, majd hozzákevertem a tejfölös masszát és a tepsibe tettem, ezután a hütőbe. Amikor megszilárdult - ez kb. fél óra - utána készítettem el a következő réteget. A második réteghez szintén felbontottam egy nagy tejfölt
és 3 ek. porcukorral elkevertem, tettem bele egy kis piros ételfestéket és azt is jól összekevertem a tejfölös masszával. A második zselatinporos tasakkal ugyanúgy jártam el, mint fentebb, hozzákevertem a második tejfölös masszát és az első rétegre öntöttem. Ismét hütőbe tettem, amikor megszilárdult jött a harmadik réteg, amit az első réteghez hasonlóan készítettem el, beletettem a málnaszemeket és ráöntöttem második rétegre. Hütőbe tettem, fél óra múlva jött a 4-ik réteg. 250 ml meleg vizet elkevertem a 4-ik tasak zselatinnal, majd hozzáadtam 250 ml málnaszörpöt, ezzel is elkevertem, és amikor kihült beleöntöttem a tepsibe és ismét hütőbe tettem. Ennek két óra hossza kellett amig megszilárdult.