Keksztekercs
TÖLTELÉKHEZ:
Ráma 25 dkg
porcukor 15 dkg
1 cs. vaníliás cukor
A TÉSZTÁHOZ:
darált keksz 50 dkg
keserű kakaó 3 evőkanál
porcukor 15 dkg
1 tasak vaníliás cukor
3 ek. baracklekvár
25 dkg Ráma margarin
rumaroma 1 kiskanál
2 dl tej (annyi amennyivel a tészta nyújtható lesz)
ELKÉSZÍTÉS:
A kekszet, a kakaót, a porcukrot, vaníliás cukrot, a baracklekvárt, a Ráma margarint és a rumaromát egy nagyobb tálban összekeverjük, majd annyi tejet öntünk hozzá, hogy a tészta összeálljon, és nyújtható legyen. Összegyúrás után lágy tésztát kell kapnunk, ha keményebb, akkor még egy kis tejet tegyünk hozzá.
Ezután kettévesszük a tésztát, és azonnal kinyújtjuk (nem pihentetjük) majd a tölteléket rákenjük úgy, hogy kb. 2-3 cm-es szakaszra nem teszünk krémet a tészta alján és óvatosan feltekerjük. A feltekerést a tészta tetejéről kezdjük.
Érdemes sütőpapírt tenni a tészta alá, azzal nyújtani és feltekerni. Ebből a mennyiségből két tekercs lesz.
Ezután hütőbe tesszük 4 órára, utána lehet fogyasztani.