Csokis muffin bögrésen
Hozzávalók:
1,5 csésze liszt
1 csésze cukor
1 csipet só
3 db tojás
5 ek. tej
1 kis kocka (10 dkg) vaj vagy margarin
1 tábla étcsokoládé (10 dkg)
1 tk. sütőpor
Díszítés:
1 kicsi doboz Hulala tejszínhab
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
Az étcsokit a vajjal kis lángon összeolvasztjuk. A tojásokat a cukorral felhabosítjuk, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd az olvasztott vaj és csoki keverékét, és fakanállal elkeverjük, a tejjel lazítjuk. Muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírokat teszünk. 1,5 evőkanálnyi mennyiségekben elosztjuk a mélyedésekben a tésztát. 180 fokon 40 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, megvárjuk amig kihül és utána felverjük a Hulala tejszínhabot és csillagcsöves kinyomóval díszítjük a muffint.