Vegyes gyümölcskocsonya puding formában
Hozzávalók:
1 üveg meggybefőtt
1 üveg barackbefőtt
2 dl kiwiszörp + 2 dl víz
2 dl Jaffa narancs szörp + 2 dl víz
2 dl meggyszörp + 2 dl víz
3 tasak zselatinpor
Elkészítés:
1. réteg: A zselatinport elkeverem 1 dl meleg vízzel, majd hozzáöntöm a vízzel felhígított meggyszörpöt és melegítem 1-2 percig a gázon. Ezután hagyom kihülni, majd beleöntöm a kuglóf formába az előzőleg belerakott meggyszemekre. Hütőbe teszem 3 óra hosszára.
Amikor megdermedt, akkor kerül rá a második réteg.
2. réteg: A zselatinport elkeverem 1 dl meleg vízzel, majd hozzáöntöm a vízzel felhígított narancs szörpöt és melegítem 1-2 percig a gázon. Ezután hagyom kihülni, majd beleöntöm a kuglóf formába az előzőleg belerakott őszibarack darabokra. Hütőbe teszem 3 óra hosszára.
Amikor megdermedt, akkor rákerül a harmadik réteg.
3. réteg: A zselatinport elkeverem 1 dl meleg vízzel, majd hozzáöntöm a vízzel felhígított kiwi szörpöt és melegítem 1-2 percig a gázon. Ezután hagyom kihülni, majd beleöntöm a kuglóf formába. Hütőbe teszem 3 óra hosszára.
Ezután meleg vízbe teszem a kuglófsütőt a benne levő gyümölcskocsonyával, kb. egy perc múlva tálcára borítom és ismét hütőbe teszem, hogy jobban megszilárduljon. Másnap már fogyasztható.