Kerek Vanília pudingos piteszelet
A tésztához:
45 dkg liszt
1 csipet só
10 dkg cukor
2 tojássárgája
20 dkg margarin
3 kanál tejföl
A tetejére:
1 tojás sárgája a lekenéshez
Töltelék:
2 cs. Vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és fél órára hütőbe
tesszük, majd a tésztát két részre osztjuk. A nagyobbik felét kinyújtjuk és
a pitesütő aljába tesszük, a széleit eligazítjuk, alul megszurkáljuk a pitetésztát.
Ezt megelőzően megfőzzük a pudingport, tejjel besűrítjük, cukorral ízesítjük,
majd langyosra hűtjük, beleöntjük az előzőleg pitesütőbe tett tésztába, és
késsel elegyengetjük. Kiszaggatunk egy virágos kiszúróval 14 db mintás virágot, majd a puding tetejére tesszük. A pitetészta oldalát körben egy kanál végével megmintázzuk.
Tojás sárgájával lekenjük a tésztát, majd az előzőleg bemelegített sütőbe tesszük. 20 perc sütés után letakarjuk a pitét sütőpapírral, majd még 20 percig sütjük. Folyamatosan figyeljük, nehogy megégjen a tészta.