Cseresznyés pite
Hozzávalók: (kicsi tepsihez)
500g magozott cseresznye
3 db tojás
1/2 csomag sütőpor
150g margarin vagy vaj
125g porcukor
2 ek. tejföl
1 csomag vaníliás cukor
225g liszt
1dl tej
Hozzávalók (közepes tepsihez)
1 kg magozott cseresznye
6 db tojás
1 csomag sütőpor
150g margarin vagy vaj
2 ek. tejföl
125g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
500 g liszt
2 dl tej
Elkészítés:
A cseresznyét magozzuk ki, és csepegtessük le róla a nedvességet.
A vajat olvasszuk fel, és keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot,
illetve a tejet. A lisztet és a sütőport szitáljuk a tálba, majd keverjük az egészet homogén masszává.
A sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntve kenjük el a tésztát egyenletesen.
A cseresznyét szórjuk meg liszttel, és forgassuk bele jól, így nem fognak az aljára süllyedni sütéskor.
Szórjuk a tészta tetejére, és mehet is a sütőbe, ahol 30 perc alatt tökéletesre sül. Tűpróbával azért ellenőrizzük.