Szíves kakaós piskóta torta
Hozzávalók:
8 db tojás
8 ek. kristálycukor
8 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
1 púpozott evőkanál kakaópor
1 ek. olaj
Töltelék:
2 csomag vaníliás pudingpor
800 ml tej
10 dkg margarin
6 ek. kristálycukor
Tetejére:
10 dkg porcukor
1 tojásfehérje
1 ek. citromlé
Díszítéshez:
5 dkg étcsoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habnak felverjük, a sárgájához adjuk a cukrot, kakaóport olajat, szódabikarbonát. A felvert habot óvatosan belekeverjük a tojássárgába, majd kanalanként adagoljuk a lisztet. Tepsibe öntjük a masszát és símára egyengetjük, utána sütőbe tesszük. 30 perc alatt megsütjük a piskótát, majd kihütjük, utána a széleit levágjuk,
kettévágjuk amikor kihült, ezután megkenjük a már előzőleg megfőzött, kihütött vaníliás pudingkrémmel, rátesszük a tetejét, 1 órára hütőbe tesszük, majd a tetejét cukormázzal megkenjük. A tetejét csoki szívekkel díszítjük, melyet előzőleg elkészítünk.
Vaníliás pudingkrém készítése: kimérjük a hozzávalókat, majd a pudingport először kevés tejjel elkeverjük, majd a maradék tejet is hozzáöntjük és állandó kevergetés közben besürítjük.
Ezután cukorral ízesítjük és amikor langyos, akkor belekeverjük a margarint.
Csoki szívek készítése: gőz felett megolvasztunk 5 dkg (fél tábla) étcsokit és nejlon zacskóba tesszük, melyen kis lyukat vágunk. Sütőpapírra szíves mintákat nyomunk és kb. negyed órára hütőbe tesszük hogy megdermedjen, majd óvatosan levesszük a szívecskéket és a torta tetejére illesztjük.
Cukormáz készítése: a porcukrot, tojásfehérjét, citromlét először jól összekeverjük, majd robotgéppel pár percig verjük.