Almás kosárkák és szivek készítése pite tésztából
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája + 1 tojás sárgája + 1 tk. tej a lekenéshez
3 púpozott evőkanál 20 %-os tejföl
Töltelék:
8 db közepes alma
4 ek. kristálycukor
kevés zsemlemorzsa a tészta aljára
Tészta elkészítés:
A hozzávalókat gyúrd össze, pihentesd legalább fél órát a hűtőben, majd nyújtsd ki úgy 3 mm vastagra, és kerek szaggatóval akkora formát készíts, amely egy muffin kosárkának megfelel. Ezt helyezd kerek
muffin formába - melyet előzőleg margarinnal kikentél. Az alját szurkáld meg villával, szórj mindegyikbe zsemlemorzsát, majd kanalazd bele az előzőleg lereszelt és megpárolt almát. A tetejükre tedd az előzőleg
kiszaggatott formákat. Sütési idő: 30 perc
Töltelék készítése:
Az almákat reszeld le, tegyél bele 4 evőkanál kristálycukrot, keverd össze, fedő alat párold meg kb. 1 dl vízzel, amikor a víz elpárolog, akkor elkészült az alma. Tedd bele a lábast hideg vízbe, várd meg amíg kihül a párolt alma és utána tedd bele a muffin formába. A tetejére tegyél díszeket, kend le a kosárkák tetejét tojás sárgájával és máris mehetnek a sütőbe. Kb. 45 perc alatt elkészül. Porcukorral meg lehet hinteni a tetejüket, de ez ízlés
dolga. Én nem szeretem túl sok cukorral, igy nem is tettem rá porcukrot. Összesen 18 db kosárka és 6 db szives muffin formás sütemény sült ki.