Mignon készítése
Hozzávalók:
8 db tojás
8 ek. kristálycukor
8 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
2 csomag csokoládés pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
10 dkg margarin
Tetejére:
25 dkg porcukor
2 db tojásfehérje
2 ek. citromlé
Díszítéshez:
5 dkg étcsoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habnak felverjük, a sárgájához adjuk a cukrot, szódabikarbonát. A felvert habot óvatosan belekeverjük a tojássárgába, majd kanalanként adagoljuk a lisztet. Tepsibe öntjük a masszát és símára egyengetjük, utána sütőbe tesszük. 30 perc alatt megsütjük a piskótát, majd kihütjük, utána a széleit levágjuk, kettévágjuk amikor kihült, ezután megkenjük a már előzőleg megfőzött, kihütött csokoládés
pudingkrémmel, rátesszük a tetejét, 1 órára hütőbe tesszük, majd a tetejét és minden oldalát cukormázzal megkenjük. A tetejét olvasztott csokival díszítjük, melyet előzőleg elkészítünk és nejlon zacskóba tesszük, lyukat vágunk rajta, úgy díszítjük.
Csokoládés pudingkrém készítése: kimérjük a hozzávalókat, majd a pudingport először kevés tejjel elkeverjük, majd a maradék tejet is hozzáöntjük és állandó kevergetés közben besürítjük.
Ezután cukorral ízesítjük és amikor langyos, akkor belekeverjük a margarint.
Cukormáz készítése: a porcukrot, tojásfehérjét, citromlét először jól összekeverjük, majd robotgéppel pár percig verjük.