Húsvéti nyuszi recept
37.5 dkg finomliszt (sima)
10 dkg vaj (lágy vagy margarin)
2 db tojás
175 ml tejföl (20 %-os )
1 tk só
1 tasak instant élesztő (expressz)
1 db tojás (a kenéshez)
Elkészítés:
Keverjük el a liszttel az élesztőt. Ha dagasztó-, illetve robotgépben csináljuk: először a folyékony anyagokat meglangyosítva dobjuk bele.
Adjuk hozzá az élesztős lisztet, sót. Dagasztó program után, vagy ha összegyúrtuk, nyújtsuk ki 2 cm vastagságúra. (A tésztát nem szükséges keleszteni!) Nyuszi vagy csibe formára kiszaggatjuk, majd sütőlemezre rakjuk.
Megkenjük a felvert tojással, és 15 percet pihentetjük, mielőtt sütőbe raknánk. Előmelegített sütőben megsütjük. Sütési idő: 20 perc