Diós krémmel töltött kuglóf
Hozzávalók:
10 dkg margarin
16 dkg porcukor
3 tojás
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
8 dkg darált dió
egy csipet só
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
2 dkg darált dió
10 dkg margarin
A bevonathoz:
10 dkg fehér csokoládé
10 dkg étcsokoládé
8 db fél dió a díszítéshez
Elkészítés:
A margarint a tojásokkal és a porcukorral kikeverjük. A száraz hozzávalókat szintén a tojásos részbe forgatjuk, közben a tejet is adagoljuk. A masszát egy kisebb méretű kivajazott, kilisztezett kuglóf formába töltjük és előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
30 perc sütés után a tetejére teszünk egy sütőpapírt hogy meg ne égjen a tészta. Amikor megsült, akkor óvatosan kiborítjuk a kuglóf formából és hülni hagyjuk.
Ezután megfőzzük a krémet: a pudingporokat a tejjel sürüre főzzük, majd beletesszük a cukrot és jól összekeverjük. Amikor kihült, akkor hozzáadagoljuk a margarint és a darált diót, majd hütőbe tesszük kb. fél órára.
A kuglófot 3 karikára vágjuk, majd a kihült krémet ráhalmozzuk (én a tetejére, oldalára is tettem belőle) ezután újra a hütőbe kerül, hogy összeálljon a kuglóf süti.
Ezt követően gőz felett megolvasztjuk először a fehér csokit, majd a barna csokit és nejlon zacskóba tesszük, közepes nagyságú lyukat vágunk rajtuk, majd a kuglóf oldalát csíkosan megdíszítjük, a tetejére fehér csokit teszünk, és 8 db fél dióval díszítjük, majd ismét a hütőbe kerül, másnap reggel lehet szeletelni.