Diós Mikulás torta
Hozzávalók:
2x4 tojás
2x5 ek. rétesliszt
2x4 ek. kristálycukor
2x6 dkg darált dió
1/2 tk. szódabikarbóna
Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
20 dkg Ráma margarin
Tetejére, oldalára:
10 dkg étcsokoládé
1 ek. kakaópor
15 dkg Ráma margarin
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot, szódabikarbónát, vizet és darált diót. A fehérjét kemény habbá verjük és kanalanként hozzákeverjük a sárgájához + kanalanként a réteslisztet is hozzáadjuk és óvatosan összeforgatjuk, majd előmelegített sütőben 2x30 perc
alatt megsütjük. Igy két tortalapot sütünk, melyeket keresztben kettévágunk, igy lesz 4 lapunk.
A pudingot tejjel megfőzzük, cukorral ízesítjük, amikor már langyos, akkor hozzákeverjük a margarint és hütőbe tesszük kb. fél órára. Amikor a tortalapok kihültek, akkor bekenjük mind a 4 lapot pudinggal, a tetejét is. Az oldalát Ráma margarinnal kenjük be, majd kb. 7 dkg margarint egy evőkanál kakaóporral összekeverünk, habzsákba tesszük, csillacsöves
kinyomóval körbe díszítjük a torta tetejét.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk és nejlon zacskóba tesszük, kis lyukat vágunk rajta, és rajzulunk a sütőpapírra egy Mikulást és sok virágot.
Megvárjuk, amig megszilárdul a csoki, majd papírral együtt ráborítjuk a Mikulást a torta tetejére és jól belenyomkodjuk a pudingba, utána óvatosan lehúzzuk róla a papírt. A csoki virágokat óvatosan leszedjük a papírról és a torta oldalát díszítjük velük.