Csokis, vanília pudingos kerek piskóta torta
Hozzávalók:
2x4 tojás
2x4 ek. kristálycukor
2x1/2 ek. szódabikarbóna
2x4 ek. rétesliszt
Töltelékhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
10 dkg margarin
Díszítés:
1 tábla étcsoki
1/2 tábla fehér csoki
1 doboz habtejszín
1 tasak habfixáló
20 dkg margarin + 4 ek. porcukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához adjuk a cukrot, szódabikarbónát. Ezeket jól összekeverjük, majd óvatosan kanállal adagoljuk hozzá a tojásfehérje habját és a réteslisztet. 2 db kerek lapot sütünk. Az elsőt 25 perc alatt, a másodikat 20 perc alatt sütjük meg. Előmelegítjük a sütőt természetesen.
A pudingot a tejjel megfőzzük, langyosra hütjük, cukorral ízesítjük, majd a margarint is beletesszük, jól összekeverjük, és hütőbe tesszük kb. fél órára.
Amikor kihülnek a piskóta lapok, akkor megkenjük ezeket a pudinggal. A margarint a cukorral jól összedolgozzuk és a torta oldalára kenjük.
Az étcsokit és a fehér csokit gőz felett felolvasztjuk. Először a fehér csokit olvasztjuk fel és nejlon zsacskóba tesszük, utána az étcsokit olvasztjuk fel. Egyszerre legyen készenlétben mind a két olvasztott csoki, hogy azonnal tudjunk vele dolgozni.
Az étcsokit ráöntjük a torta tetejére, késsel elsímítjuk, majd a nejlon zacskóba töltött fehér csokit spirál alakban rácsorgatjuk és fogpiszkálóval mintát rajzolunk.
A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, nejlon zsacskóba tesszük, csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta tetejét és alját.