Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

karacsonyi_mandulamag_es_diocska3.jpg

Mandula mag sütése (elkészítettük, jó lett)

Tészta:

40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
2 ek. kakaópor

Krém:

400 ml tej
1 cs. vanília pudingpor
7,5 dkg margarin
3 ek. kristálycukor
fél üveg zöld mandula aroma

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd összegyúrjuk. A formákat kikenjük margarinnal. Belenyomkodjuk a tésztát úgy hogy tölteléket is tudjunk bele tenni. Késsel körülvágjuk a széleit, a lelógó részeket levesszük, egyenletesre igazítjuk a tészta széleit, hogy később a krémet bele tudjuk tenni és a két mandula magot össze tudjuk majd illeszteni.
200 fokos sütőben, sütjük 15 percig, majd addíg várunk, amig langyosra hül a tészta és a fém forma langyosra kihül, ekkor óvatosan kiszedjük a tésztát a formából: a tészta egyik végébe belenyomjuk mindkét hüvelyk ujjunkat és kifelé toljuk a tésztát finoman, igy kijön a tészta sütés után.

A krémhez összekeverjük a pudingport és egy kis tejjel, majd a többi tejet
is hozzáöntjük és megfőzzük a pudingot. Langyosra hütjük, majd hozzáadjuk a krémhez a mandula aromát is jól összekeverjük. Egy halványzöld színű krémet kapunk, amit kb. fél órára hütőbe teszünk, ezután megtöltjük a mandula forma egyik felét jó sok krémmel, majd rátesszük a másik
formát a tetejére és összeragasztunk, hütőbe tesszük. Egy napig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Ebből a mennyiségből töltelékkel együtt 1,5 kg sütemény lett (59 db) összeragasztva 29 db mandulamag lett belőle és 1 db páratlan kimaradt.

Diócska hozzávalók:

Tészta:

40 dkg liszt
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
25 dkg margarin

Krém:

400 ml tej
1 cs. vanilia pudingpor
7,5 dkg vaj vagy margarin
3 ek. kristálycukor
5 dkg darált dió

Elkészítés:

Jól összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és az előzőleg margarinnal kikent dió formába nyomkodjuk, késsel a tésztavégeket levágjuk, úgy hogy kisütés után a tölteléket is bele tudjuk majd tenni. kb. 15 perc alatt megsütjük és várjuk amig langyosra hül, azután kivesszük óvatosan a formából: a tészta
egyik végébe belenyomjuk mindkét hüvelyk ujjunkat és kifelé toljuk a tésztát finoman, igy kijön a tészta sütés után.
A krémhez megfőzzük tejjel a vaníliás pudingot, belekeverjük a cukrot, kihütjük, hozzáadjuk a vajat vagy margarint és a darált diót, majd jól összekeverjük, hütőbe tesszük kis időre. Ezután a kihült
krémet a diós tészta formákba kanalazzuk és egy másik dió formát teszünk a tetejére. Hütőben tároljuk. Ebből a mennyiségből 100 db kis diócska lesz, krémmel összeragasztva 50 db lesz belőle, ami kb. 1,5 kg mennyiségnek felel meg.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 276
Tegnapi: 137
Heti: 892
Havi: 3 124
Össz.: 160 683

Látogatottság növelés
Oldal: Diócska, mandulamag
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2024 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »