Almás diós torta
Hozzávalók:
1. laphoz
4 tojás
4 ek. rétesliszt
4 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
1 ek. olaj
4 ek. darált dió
2. laphoz
4 tojás
4 ek. rétesliszt
4 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
1 ek. olaj
1 db reszelt alma
Töltelék:
2 tasak vaníliás pudingpor
2 reszelt alma
800 ml almalé
6 ek. kristálycukor
Díszítés:
1 doboz habtejszín
1 cs. habfixáló
Alma szeletek a torta tetejére
Elkészítés:
A tojásokat felverem a cukorral és a szódabikarbónával, majd a diót és az olajat is beleteszem, kanalanként adom hozzá a réteslisztet és jól összekeverem. A másik lapot ugyanugy készítem, de abba reszelt almát teszek. 25 perc alatt megsütöm. Amig hülnek a lapok, addíg megfőzöm
a pudingot. A pudingport először kis mennyiségű almalével összekeverem, majd a többi almalét is hozzáöntöm és sürűre főzöm, majd beleteszem a cukrot és hülni hagyom, ezután megtöltöm vele a lapokat és a torta tetejére, oldalára is teszek belőle. Ezután felverem, habzsákba teszem a tejszínhabot és díszítem vele a tortát. A torta tetejére alma szeleteket teszek.