Torta kockák csoki díszítéssel
8 db tojás
8 ek. kristálycukor
8 ek. rétesliszt
1/2 tk. szódabikarbóna
Töltelékhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dkg margarin
3 ek. kristálycukor
400 ml tej
Tetejére:
10 dkg étcsoki
5 dkg margarin
Díszítéshez:
5 dkg fehér csoki
Elkészítés:
Hagyományos piskótát sütünk: a 8 db tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot és a szódabikarbónát. Ezután a fehérje habot és a réteslisztet kanalanként hozzáadagoljuk, óvatosan összekeverjük hogy ne törjön a hab, majd a sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, eligazítjuk, és
előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a vaníliás pudingport megfőzzük a tejjel, amikor besürüsödött, akkor a cukrot hozzákeverjük, amikor majdnem kihült, de még langyos, akkor a margarint is hozzákeverjük és jól lehütjük. Amikor kihült a piskóta is, akkor kettévágjuk megkenjük és úgy fordítjuk a sütit, hogy az alja legyen majd felül, mert az a simább felületü, oda kerül majd a csoki. Ezután hütőbe tesszük a sütit egy óra hosszára, utána pedig kis kockákra felszeleteljük.
Az étcsokig felolvasztjuk a margarinnal gőz felett és gyorsan belemártogatjuk a kis kocka sütiket, majd ismét hütőbe tesszük amig meg nem szárad rajtuk a csoki. Ezután a fehér csokit olvasztjuk meg gőz felett, nejlon zacskóba tesszük, kis lyukat vágunk rajta és díszítjük vele a süti tetejét.