Könyves csokis piskóta torta
Hozzávalók:
8 tojás
8 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
8 ek. rétesliszt
Töltelék:
2 tasak csokis pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
15 dkg Ráma margarin
Tetejére, oldalára:
250 mg. Hulala tejszínhab
1 cs. habfixáló
kevés piros ételfesték
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a szódabikarbónát. A fehérjét felverjük habnak. Ezután óvatosan, kanalanként hozzákeverjük a lisztet és a habot a tojásos masszához, majd megsütjük. A sütési idő 35 perc lassú tűzön. Hagyjuk a tortát kihülni és amikor
kihült, akkor vonalzóval kettéosztjuk, felébe vágjuk éles késsel és a torta egyik oldalát kerekre vágjuk, igy lesz neki könyv alakja.
A csoki pudingot a tejjel megfőzzük, majd hozzákeverjük a 6 ek. kristálycukrot és hagyjuk langyosra hülni, majd belekeverjük az apróra vágott margarint. Ezután turmixgéppel fellazítjuk a krémet és kb. fél órára hütőbe tesszük. Amikor kihült, akkor megtöltjük vele a torta belsejét és külsejét.
A tejszínt felverjük kemény habbá, közben beletesszük a habfixálót, majd kettéosztjuk a krémet. A fele fehér marad, a másik felébe kevés piros ételfestéket teszünk. A torta oldalát és tetejét csillagcsöves kinyomóval megdíszítjük a két habzsákba elosztott kemény tejszínhabbal. Először a fehér
tejszínhabbal díszítünk, ebből egy keveset félreteszünk és kis lyukú kinyomóval a torta tetejére írjuk a feliratot "Boldog Névnapot Klári!" majd a rózsaszín tejszínhabbal díszítjük tovább a tortát.
Amikor minden elkészült, akkor hütőbe tesszük kb. fél órára, majd lehet szeletelni.