Epres piskóta tekercs
Hozzávalók:
6 db tojás
6 ek. kristálycukor
6 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
2 tasak vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
15 dkg Ráma margarin
2 db tojás sárgája
25 dkg földieper
Tetejére:
250 ml (1 kis doboz) Hulala tejszínhab
1 csomag habfixáló
kevés piros ételfesték
5 db eper
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához keverjük a cukrot és a szóbabikarbónát, majd a fehérje habját lassan adagoljuk, kanalanként adjuk hozzá a réteslisztet is. Ezután az előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt megsütjük. A sütés után azonnal levesszük
róla (még forrón) a sütőpapírt és egy másik sütőpapír segítségével feltekerjük és 2 db pohárral kitámasztjuk, majd hagyjuk kihülni. Amikor kihült akkor óvatosan kezdjük kitekerni, de a végét nem tekerjük ki, és beletesszük a vanília puding krémet, és az előzőleg feldarabolt epret. Ezután ismét
feltekerjük, a süti külsejét a maradék vaníliás pudingkrémmel megkenjük, és a hütőbe tesszük néhány percre. Ezt követően felverjük a tejszínt kemény habbá: először picit verjük fel, beletesszük a habfixálót, és a piros ételfestéket, utána verjük kemény habbá. Habzsákba kanalazzuk, és csillagcsöves kinyomóval díszítjük a tekercset. A tetejére középre 5 db földiepret teszünk. Kb. 1-2 óráig még hütőbe tesszük hogy az ízek összeérjenek, utána fogyasztható.