Édes linzer sütiből malacfej, patkó, 4 levelű lóhere
hozzávalók:
50 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 csipet só
1 db tojás sárgája + 1 tojás a kenéshez
25 dkg Rama margarin
3 ek. tejföl 20 %-os
1 kávéskanál szódabikarbóna
Kb.15-20 dkg sárgabaracklekvár (amennyit a tészta megkíván) a kész sütik megtöltéséhez)
elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk egy tálban, utána folpackba csomagolva fél óráig
hűtőben pihentetjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vastagra. Ezután kiszúrjuk a különböző mintákat. Ezután tojással megkenjük a lyukas korongokat és csillagokat. Előmelegített sütőben 200 C fokon kb. 15-20 percig sütjük. Még melegen (de nem forrón) baracklekvárral megkenjük a sütiket, csillagokat, korongokat (a lyukas részt) pedig egyesével rárakosgatjuk a lekváros sütik tetejére. Ez a süti nagyon puha és omlós lesz, nem kell napokat várni arra, hogy megpuhuljon. Fedeles műanyag tálba rakjuk. Így tárolva 1-2 hétig is eláll.
Az omlós linzer titka:
Omlós tészta készítésekor mindig hidegek legyenek a hozzávalók. Gyors
mozdulatokkal dolgozzunk az összeállítás során, majd tegyük fóliába csomagolva
hűtőbe, fél órára. Ha formázás során átmelegedne a tészta, újra tegyük
hűtőbe egy kis időre.