Szives csokis torta cukormázzal
Piskóta hozzávalók:
5 db tojás
5 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
5 ek. rétesliszt
Töltelék hozzávalók:
1 tasak csokipuding por
10 dkg margarin
400 ml tej
3 ek. kristálycukor
Díszítés hozzávalók:
10 dkg (egy tábla) étcsoki
10 dkg porcukor
1 tk. kakaópor
1 tojásfehérje
1 tk. citromlé
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük az 5 evőkanál kristálycukrot és az egy teáskanál szódabikarbónát. A tojásfehérjét felverjük habnak és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájához, közben kanalanként a réteslisztet is hozzákeverjük. A masszát egy kisebb szív alakú formába tesszük, és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez tejjel megfőzzük a pudingot, 3 ek. cukorral ízesítjük amikor már
besürüsödött, majd langyosra hütjük. Amikor a piskóta megsült kettévágjuk a tortát és megkenjük a belsejét és a külsejét is pudinggal. Hütőbe tesszük kb. fél órára utána elkészítjük a cukormázat. A cukrot a tojásfehérjével, citromlével jól összekeverjük, majd keményre verjük. 2 kiskanállal kiveszünk belőle és kakaóporral összekeverjük.
A fehér cukormázat a torta tetejére öntjük, késsel eligazitjuk. Nejlon zacskóba tesszük a kakaós masszát és lyukat vágunk rajta, majd gyorsan megdíszítjük a torta tetején levő fehér cukormázat.
Felolvasztjuk a csokit gőz felett a majd nejlon zacskóba tesszük és 2 db méretre vágott sütőpapírra díszeket rajzolunk. Pár percet várunk, amig kicsit dermed a csoki, de utána gyorsan a torta köré tesszük a papírokat és hütőbe kerül. 10-15 perc mulva óvatosan levesszük a papírt és ott marad a csokidísz a torta körül. Ezzel készen is vagyunk.