Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

img_20201011_083226.jpg

Sakktorta készitése (tortasütő mérete 25 cm)

Hozzávalók:

8 db tojás
8 ek. rétesliszt
8 ek. kristálycukor
1/2 tk. szódabikarbóna
2 ek. olaj
2 ek. kakaópor

A krémhez:

4 csomag vaníliás pudingpor
4x400 ml tej
4x3 ek. kristálycukor
4x5 mg. margarin

Tetejére:

Kb. 2-3 ek. kakaópor a szitáláshoz

Elkészítés:

Először 1 db kerek kakaós piskótát kell sütni 8 db tojásból. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, kakaóport, olajat, szódabikarbónát, majd óvatosan hozzákeverjük kanalanként a fehérjét és a réteslisztet.
Az előzőleg bemelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, akkor megvárjuk amig meghül a torta, majd először levágunk az aljából kb. fél cm-es részt. A tetejét is levágjuk, hogy a torta felülete egyenletes, sima legyen. Ezután 6 db 2 cm széles karikákra vágjuk a torta többi részét, majd a tortakarikákat és az alját egyenként visszatesszük a kapcsos tortasütőbe.
A fél cm-es vékony tortalap kerül a tortasütő aljára, a többi 6 db tortakarikát
3-3 részre osztjuk. Az előzőleg megfőzött krémmel (a pudingporokat előzőleg egy kis tejjel símára keverünk, majd hozzáöntjük a többi tejet is és a tüzhelyen besüritjük, beletesszük a 12 kanál cukrot, majd kihűtjük. Amikor langyosra hült, akkor tesszük bele a margarint és símára keverjük a masszát, és ezzel készen is van.) hozzáadjuk a piskóta torta karikákhoz a következő módon: Először vékonyan megkenjük krémmel a legalsó vékony, tömör lapot, majd rátesszük először azt a kivágott 3 db kerek lapkört, amelyiknek a közepe tömör kis piskóta. A lapkörök közé jó sok krémet kanalazunk, valamint a legnagyobb tortakarika külső része közé is sok krémet kanalazunk, mert
a tortaformánál kicsit kisebb lett a tortánk, mivel összesült és krémmel egyenlítjük ki a hézagot. A lapkör tetejét is vékonyan megkenjük krémmel. A második 3 db kerek lapkört rátesszük a krémre úgy, hogy a lyukacsos kis piskóta lesz középen. Ezek közé a lapkörök közé szintén sok krémet kanalazunk, a torta tetejét is vastagon megkenjük krémmel, majd kb. egy órára hütőbe tesszük. Ezután a torta tetejét megszórjuk kakaóporral. A kakaópor szórása előtt viszont egy órára hütőbe tesszük a tortát, hogy
megszilárduljon.
A kakaópor szórása a következő módon történik: kivágunk 24 db 1,5 cm-es egyforma hosszú vastagabb papírcsíkot és először hosszában, szorosan egymás mellé tesszük a papírcsíkokat, majd minden második csíkot leveszünk a torta tetejéről. Ezután keresztbe tesszük a papírcsíkokat a hosszában levők tetejére szintén szorosan egymás mellé, majd minden második csíkot leveszünk a torta tetejéről, ezután kakaóport szitálunk a torta
tetejére. Ezután óvatosan levesszük a csíkokat a torta tetejéről, majd a kakaóval megszórt részekre tesszük újra a papírcsíkokat keresztben és hosszában. Ez összesen 5-5 db csík lesz. Ezután újra megszórjuk kakaóporral a torta tetejét, és óvatosan levesszük a csíkokat, ezzel készen is van a sakktorta teteje. Ezután ismét hütőbe tesszük néhány órára - de legjobb ha egy éjszakát a hütőben van - utána szeletelhető.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 39
Tegnapi: 111
Heti: 471
Havi: 1 908
Össz.: 159 467

Látogatottság növelés
Oldal: Sakktorta készitése
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2024 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »