Habos meggyes sütemény
Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez
A tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg margarin
5 tojássárgája
8 dkg cukor
csipet só
1 csapott kávéskanál sütőpor
A töltelékhez:
Kb. 70 dkg magozott meggy
2 tasak vaníliás pudingpor
6 ek. kristálycukor
250 ml meggyes Topjoy
350 ml víz (összesen 600 ml folyadék, mivel a meggy is levet ereszt)
A habhoz:
5 tojásfehérje
2 púpozott evőkanál porcukor
Elkészítés:
A töltelékhez a meggyet a vanília pudinggal megfőzzük, besűrítjük, beletesszük a cukrot és langyosra hütjük.
A sütőt előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett munkafelületen kinyújtjuk és a tepsi aljába terítjük.
Villával megszurkáljuk a tésztát és kb. 20 perc alatt megsütjük.
Ezalatt elkészítjük a habot: a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
Az időközben megsült tészta tetejére kanalazzuk a meggyes pudingot erre pedig a rásimítjuk a habot.
Villával hullámos vonalakat húzhatunk a hab tetejére díszítésnek, de ez nálam elmaradt.
A sütőbe újra visszatesszük a süteményt, kis lángon 20 percig szárítjuk.
Langyosra hűtjük és vízbe mártott pengéjű késsel szeleteljük.