Macis diós torta készítése
Hozzávalók:
8 db tojás
8 ek. kristálycukor
1 kk. szódabikarbóna
8 ek. rétesliszt
4 ek. darált dió
Töltelék:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 ek. kristálycukor
800 ml liter tej
10 dkg margarin
Díszítés:
1 kisebb doboz Hulala tejszínhab
néhány csepp piros ételfesték
1 kiskanál kakaópor
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
Először 8 tojást választunk szét, a sárgájához keverjük a 8 ek. kristálycukrot, darált diót és az 1 kiskanál szódabikarbónát és villával jól felverjük. A 4 tojásfehérjéből habot verünk, majd a 8 ek. réteslisztet és a felvert tojáshabot lassan hozzáadagoljuk a sárgájához, majd óvatosan összekeverjük és négyszögletes formába tesszük. 35 perc alatt megsütjük a tortát. A megsült tortalapot kettévágjuk kihűtjük, majd az egyik lapból egy kisebb és egy nagyobb pogácsa szaggatóval köröket vágunk: 2 nagyobb kört és 5 kisebb kört. A kisebb körök lesznek a kezek és a lábak az 5-ik kis kört kettévágjuk, ezek lesznek a fülek.
A pudinghoz kimérjük a tejet, kis mennyiséget a pudingporral összekeverünk, majd az összes tejet beleöntjük és megfőzzük, besüritjük, majd cukorral ízesitjük és kihütjük, ezután hozzákeverjük lassanként a margarint is. Hütőbe tesszük kb. fél órára, ezután megkenjük vele a tortát.
A tejszínt habfixálóval kemény habbá verjük, majd 3 felé osztjuk: a legnagyobb részbe kakaóport keverünk, a legkisebb részbe piros ételfestéket teszünk, majd a közepes rész fehér marad.
A színes tejszínhabokat jól összekeverjük, majd habzsákokba tesszük (3 db habzsákba) és a kihült tortát díszítjük csillagcsöves- és kis kerek kinyomóval.
Lehetne az orrát étcsokival, a talpát és mancsát fehér csokiba kevert piros ételfestékkel is díszíteni, de most másképp csináltam.