Csokoládés torta készítése
Tészta hozzávalók:
4x2 tojás
4x2 ek. rétesliszt
4x2 ek. kristálycukor
4x1/2 tk. szódabikarbóna
Krém hozzávalók:
2 csomag csokoládés pudingpor
800 ml tej
6 ek. cukor
15 dkg margarin
Tetejére:
10 dkg étcsoki
5 dkg margarin
5 dkg fehér csoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot és a szódabikarbónát, a fehérjéket kemény habbá felverjük és a sárgájához kanalanként hozzáadjuk a réteslisztet és a habot. Ezután kerek tortasütőbe tesszük és 4 db kerek piskóta lapot sütünk.
Az első kerek tortalap sütési ideje 20 perc, a többi már 16 perc alatt megsül.
A 4 db kerek tortalapot a négy felé osztott krémmel betöltünk. Krém készitése: A pudingot megfőzzük, besüritjük, majd hozzáadjuk a cukrot és
jól összekeverjük, majd kihütjük langyosra, utána hozzákeverjük a margarint.
Hütőbe tesszük kb. 1 óra hosszára, utána kenjük meg a három lapot. A 4-ik lapot nem kenjük meg, oda kerül a csokimáz. Utána megkenjük a kerek torta oldalát is krémmel, majd tortafésüvel díszítjük az oldalát.
Gőz felett felolvasztjuk először a fehér csokit és nejlon zacskóba félretesszük, ezután az étcsokit olvasztjuk fel a margarinnal és azonnal a torta tetejére öntjük, késsel elsímítjuk, és a fehér csokival spirál alakban, fogpiszkálóval mintázva díszítjük. A megmaradt pudingot habzsákba tesszük és a torta tetejét csillagcsöves kinyomóval díszítjük.