Csokis piskóta tekercs sütése
Hozzávalók:
5 tojás
5 ek. rétesliszt
5 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
1 tasak csokoládés pudingpor
400 ml tej
3 ek. kristálycukor
Tetejére:
10 dkg (1 tábla) étcsoki
5 mg. Ráma margarin
10 dkg fehér csoki
Néhány szem dió
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot, és szódabikarbónát, a fehérjét kemény habbá verjük és kanalanként adagoljuk a sárgájához. Szintén kanalanként adagoljuk a réteslisztet is, majd óvatosan összekeverjük a masszát és előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Még melegen levesszük róla a sütőpapírt és egy újabb papír segítségével feltekerjük a meleg piskótát és hagyjuk kihülni. Megfőzzük tejjel a pudingport, kihütjük. Óvatosan részben kitekerjük a kihült piskótát és belekanalazzuk a csoki pudingot, majd feltekerjük és hütőbe tesszük. Egy óra múlva kivesszük a hütőből, és gőz felett felolvasztott étcsokival bevonjuk. Ezután olvasztott fehér csokival díszítjük, majd a tetejére néhány szem diót teszünk. Ezt követően levágjuk a tekercs végeit.